Twintig spelers min of meer zeker van WK

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 16 maart, 2010 | Gepost om 14:15 uur | 219 keer bekeken
Nederlandse internationals moeten volgens Bert van Marwijk spelen om in aanmerking te komen voor een WK-selectie, maar het is maar de vraag of die vlieger nog steeds opgaat. Tijdens een voetbalpanel in Herkenbosch liet de bondscoach weten dat ‘zo ongeveer twintig spelers min of meer zeker zijn van een plek in de WK-selectie’. Jongens als Klaas-Jan Huntelaar en Dirk Kuyt lijken daarom niet bang te hoeven zijn.

Kuyt is de laatste weken matig in vorm en werd maandag buiten het elftal gehouden door Rafael Benítez, die zijn ploeg met 4-1 zag winnen van Portsmouth. Huntelaar was dit weekend weliswaar ziek, maar is ook niet altijd zeker van een basisplek bij AC Milan. Bij het Nederlands elftal zijn beide aanvallers echter onomstreden en de kans is dan ook groot dat zij gewoon naar het WK gaan.

“Zo ongeveer twintig spelers zijn min of meer zeker, maar er kan nog altijd wat gebeuren”, hield Van Marwijk, geciteerd door L1 nog een slag om de arm. “De komende weken zijn erg belangrijk.” Gevraagd naar de favorieten voor de titel zei hij: “Spanje en Brazilië zijn kanshebbers, Engeland is een outsider. Ook het Nederlands elftal is kandidaat. In 2002 hadden we met Feyenoord niet de beste spelers, maar wel het beste team.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!