Medische staf Oranje versterkt

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 april, 2010 | Gepost om 9:59 uur | 486 keer bekeken
Arno Philips gaat de medische staf van het Nederlands elftal versterken tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. De ervaren fysiotherapeut uit Landsmeer gaat mee op verzoek van de spelersraad van Oranje. Hij wordt gezien als vervanger van Leo Echteld, die na EURO 2008 niet langer welkom was bij Oranje. Philips werd ooit opgeleid door Echteld.

Intussen behandelt Echteld wel zo’n veertien A-internationals in hun vrije tijd en sommige bij hun clubs. Zo begeleidde de Amsterdammer Robin van Persie intensief, wat resulteerde in de terugkeer van de Rotterdammer gisteren bij Arsenal. De voetbalbond hoopt met de aanwezigheid van Philips te voorkomen dat de internationals in Johannesburg het spelershotel verlaten om zich elders in de stad door Echteld te worden behandeld.

“Ik verwacht niet dat zoiets met de aanwezigheid van Philips gebeurt”, aldus bondscoach Bert van Marwijk. “Een terugkeer van Echteld lag gecompliceerd en toen hebben de spelers via aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, tevens voorzitter van de spelersraad, het initiatief genomen om Philips mee te nemen. Ik ga ervan uit dat ook Robin van Persie hiermee akkoord is. De spelersraad spreekt voor alle internationals.”

Naast Philips gaat Carlo de Leeuw mee als materiaalman naar Zuid-Afrika. De Feyenoorder zat al bij Oranje tijdens het WK 2006 en EURO 2008 onder bondscoach Marco van Basten.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!