Nederland zakt op wereldranglijst

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 28 april, 2010 | Gepost om 13:58 uur | 318 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft een plek moeten inleveren op de maandelijkse wereldranglijst van de FIFA. Portugal ging over Oranje heen, waardoor Nederland de lijst van maart afsloot op de vierde plaats. Aan de kop van de ranglijst moest Spanje de eerste plaats afstaan aan Brazilië.

Brazilië voerde sinds de invoering van de ranglijst in 1993 al 142 maanden de lijst aan. De ‘Seleçao’ heeft 1611 punten, Europees kampioen Spanje volgt met 1565 punten. Nederland heeft als nummer vier 1221 punten. In de toptien klom bondscoach Diego Maradona met Argentinië van de negende naar de zevende plaats. Frankrijk leverde twee plekken in en staat tiende.

Van de opponenten op het WK van Oranje staat Kameroen het hoogst genoteerd, negentiende. Denemarken staat 35e, Japan tien plaatsen lager.

Telegraaf.nl


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!