Sneijder ziet in Van Persie ideale spits

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 april, 2010 | Gepost om 9:56 uur | 231 keer bekeken
In de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika heeft Wesley Sneijder zich in een interview met de NOS uitgelaten over de spitspositie in Oranje. De middenvelder ziet Robin van Persie als ideale spits voor het Nederlands elftal.

“Ik richt zelf mijn pijlen op de positie achter de spitsen”, zegt Sneijder tegenover de NOS. “Wie er in de spits speelt maakt voor mij niet zoveel uit. Ik ga nu niet zeggen wie prefereer in de spits. Ik denk dat we met Oranje met meerdere spitsen hebben gespeeld. Alle spitsen hebben bijzondere en andere kwaliteiten. Maar straks moet het allemaal kloppen. We moeten een strijdplan hebben en ons daar op richten. Niet te veel gaan switchen, maar dat zal ook niet gebeuren.”

“Ik denk dat de bondscoach het wel in zijn hoofd heeft hoe hij wil gaan spelen”, vervolgt de speler van Internazionale zijn verhaal. “Van Persie raakte geblesseerd en is er een lange periode uit geweest. Ik denk wel dat hij de ideale spits is.” Ruud van Nistelrooy heeft echter ook kansen. “Dat denk ik ook. Als hij fit blijft de komende weken, en blijft scoren, denk ik dat hij ook een rol speelt. Terecht, want we weten allemaal wat voor kwaliteiten hij heeft en dat hij ook een team sterker maakt.”

Naast Van Nistelrooy en Van Persie staat ook Klaas-Jan Huntelaar op de shortlist. “Afgelopen weekend staat hij er voor het eerst in een tijd weer in en hij scoort, een belangrijke goal, en dat is niet voor het eerst.” Sneijder heeft met alle spitsen contact. “Telefonisch of sms-contact. Huntelaar zie ik elke dag, die woont drie verdiepingen onder mij. Af en toe drinken we een wijntje, dat is hartstikke gezellig. Maar we hebben het niet echt over voetbal. Voetbal hoeft ook niet altijd op een te staan.”

Problemen zijn er volgens Sneijder niet bij Oranje, ook niet tussen hem en Van Persie. “Dat is het verhaal. Dat zijn dingen die op een training of wedstrijd gebeuren. Maar ik kan me ook een moment tussen Van der Vaart en Huntelaar herinneren, daar heeft niemand het meer over. Van Persie en ik, daar wordt een issue van gemaakt. Het is twee jaar geleden en we hebben het er weer over. Wij hebben onderling echter geen probleem.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!