Van Marwijk komt met 28 spelers

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 29 april, 2010 | Gepost om 14:00 uur | 854 keer bekeken
Bert van Marwijk maakt maandag zijn voorlopige selectie van 28 spelers voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika bekend. Hij moet zijn definitieve keurkorps van 23 spelers uiterlijk op 1 juni bij de wereldvoetbalbond FIFA inleveren.

Grote vraag is of Van Marwijk verrast met zijn voorlopige selectie. Zo heeft Ruud van Nistelrooy de afgelopen maanden regelmatig laten weten dat hij graag zijn rentree bij het Nederlands elftal maakt. De spits nam na de WK van 2006 in Duitsland afscheid van Oranje.

Bert van Marwijk traint op 10 mei in Hoenderloo met enkele internationals en stagiaires voor het eerst in de aanloop naar het WK. Daarna melden ook de internationals uit de buitenlandse competities zich bij Oranje, dat van 19 mei tot 1 juni in Oostenrijkse Seefeld traint.

Het Nederlands elftal oefent op 1 juni in de Rotterdamse Kuip tegen Ghana en ontvangt op 5 juni Hongarije in de Arena. Trainers, spelers en begeleiders vertrekken vijf uur na het duel met de ploeg van bondscoach Erwin Koeman vanaf Schiphol via Parijs naar Johannesburg. Oranje opent het WK op 14 juni met een wedstrijd tegen Denemarken. Daarna volgen groepswedstrijden tegen Japan (19 juni) en Kameroen (24 juni).


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

1 reactie op “Van Marwijk komt met 28 spelers”

  1. Pascal manders op 1st mei, 2010 12:03 am

    Ik hoop dat Roel Brouwers erbij zit… Echt een held in de verdediging!! Doet echt niet onder voor Mathijssen of heitinga

Geef jouw mening over dit artikel!