Van Nistelrooy: “Voor WK moet je top zijn”

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 22 april, 2010 | Gepost om 11:17 uur | 241 keer bekeken
Ruud van Nistelrooy speelt al weer geruime tijd volledige wedstrijden bij Hamburger SV, maar hij stelde zich nog niet beschikbaar voor Oranje. Wel spraken de spits en bondscoach Bert van Marwijk een paar keer met elkaar.

Zodra Van Nistelrooy voet zette op de Duitse velden, kwam de roep om zich weer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. De spits heeft altijd aangegeven de tijd te nemen na zijn langdurige blessureleed. “De basis voor mijn prestaties is dat ik honderd procent gezond en fit ben”, zegt Van Nistelrooy in De Telegraaf. “Dat ben ik op dit moment en dat al voor langere tijd.”

Nu dat het geval is, rijst ook de vraag hoe de ‘kwestie-Oranje’ ervoor staat. Van Nistelrooy: “Ik heb de vorige wedstrijden laten zien dat ik fit ben. Deze halve finales (Europa League tegen Fulham, red.) zijn een mooi moment om dat door te zetten. Ik heb enkele keren contact gehad met de bondscoach. In die zin dat we gesprekken hebben over hoe het ervoor staat. De bondscoach heeft aangegeven, dat hij me volgt. Dat is prettig om te weten. Verder is er nog niks besloten. De komende tijd moet uitwijzen wat er van komt.”

Over een serieuze terugkeer is nog niet gesproken. Van Marwijk heeft altijd gezegd dat de spits zelf aan moet geven dat hij weer beschikbaar is. “Of ik me weer beschikbaar stel, is nog niet aan de orde geweest. We hebben tot nu toe alleen over dingen gesproken, die hier nog vóór liggen. We praten over mijn wedstrijden, mijn niveau, mijn fitheid.”

Zoals Van Nistelrooy al sinds zijn overstap van Real Madrid naar HSV zorgvuldig zijn tijd neemt om naar Bundesliga-niveau te groeien, zo houdt hij nu ook de boot nog even af als het om WK-niveau gaat. “Het moet ook toegevoegde waarde hebben, als ik meega naar het WK”, aldus Van Tor.

“Op het moment, dat ik denk, dat dit niet zo zou zijn, dan begin ik er ook niet aan”, gaat hij verder. “Ik ga niet mee om pylonen neer te zetten. Ik ga alleen mee als volwaardig lid van de selectie, om daar te helpen het doel te bereiken. Dan moet je top zijn. Daar beoordeel ik mezelf op en daar beoordelen de mensen van de staf van Oranje mij op.”

De 33-jarige Van Nistelrooy verwacht nog een kleine maand nodig te hebben om te bepalen wat de toekomst brengt. “Over drie, vier weken weet ik waar ik sta”, denkt hij. “Ik weet ook wat er verwacht wordt op een WK. Op het moment dat ik denk, dat het nog te vroeg is en dat het niet gelukt is, zal ik dat ook eerlijk zeggen. Op dit moment voel ik me hartstikke prima en geloof ik erin. Ik ga ervoor. Meer heb ik niet in de hand.”

Voetbalprimeur


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!