Anita maakt goede indruk

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 mei, 2010 | Gepost om 10:38 uur | 154 keer bekeken
Vurnon Anita, de grootste verrassing in de voorselectie van Oranje, mag zich gaan opmaken voor zijn eerste WK. De linksback van Ajax heeft tijdens de eerste trainingsdagen flink wat indruk gemaakt op bondscoach Bert van Marwijk. “En hij kan ook nog rechtsback spelen”, geeft Van Marwijk een extra reden om de kleine Amsterdammer te selecteren.

Op de laatste werkdag van de eerste trainingsweek toonde de bondscoach zich geïmponeerd door Vurnon Anita. “Hij is veelzijdig, snel, agressief en durft naar voren te verdedigen”, somde de oefenmeester de belangrijkste kwaliteiten van de Ajacied op. “We hebben daarnaast ook wat problemen op de backposities. Van Bronckhorst (knie) is nog niet helemaal fit, Boulahrouz en Braafheid hebben weinig gespeeld en missen dus ritme.”

Zonder Arjen Robben, Mark van Bommel en Wesley Sneijder, zij spelen volgende week zaterdag nog de Champions Leaguefinale en haken 25 mei aan, reist Oranje volgende week naar het Oostenrijkse Seefeld. De licht geblesseerden Giovanni van Bronckhorst, Eljero Elia en Ron Vlaar werken maandag nog een extra trainingssessie af. “Vooral met Elia, hij heeft een spierblessure, moeten we oppassen. Hij is voor 99 procent fit, maar als we één keer te ver gaan kan hij het WK vergeten”, aldus Van Marwijk.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!