De Europese inzendingen maken echter de grootste kans, zo liet Blatter doorschemeren. ,,Ik denk dat het WK in 2018 naar een Europese kandidatuur gaat’’. Behalve Nederland/België hebben ook Rusland, Portugal/Spanje en Engeland zich kandidaat gesteld.
Dat laatste land lijkt de grote favoriet te zijn, maar volgens Blatter is het aan de andere landen om de FIFA van het tegendeel te overtuigen. ,,Het bid van Engeland is het makkelijkste wat er is. Het voetbal is daar reeds georganiseerd. Ze hebben alles. Engeland kan zonder problemen een WK organiseren’’, aldus de Zwitser.
,,Maar buiten Engeland hebben we de kandidatuur van Spanje/Portugal, het kleine maar plezierige bid van Nederland/België en het grote Rusland gaat ook voor zijn kans. Deze bidders moeten het uitvoerend comité van de FIFA zien te overtuigen. Engeland hoeft dat niet meer te doen.”
Onsoranje.nl