Brama, Bakkal en Mendes vallen af

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 mei, 2010 | Gepost om 10:31 uur | 175 keer bekeken
Otman Bakkal, Wout Brama en David Mendes da Silva gaan niet met het Nederlands elftal mee naar het WK in Zuid-Afrika. Het drietal, dat wel deel uitmaakte van de voorlopige selectie, is afgevallen.

Bondscoach Bert van Marwijk bevestigde vrijdagavond dat het drietal niet mee zal gaan naar Zuid-Afrika. Wel benadrukte hij dat Bakkal, Brama en Mendes da Silva ook na het toernooi serieus zullen worden gevolgd door de technische staf van het Nederlands elftal.

Bakkal kende dit seizoen een uitstekend seizoen bij PSV, waar hij als aanvallende middenvelder indruk maakte met elf doelpunten in de Eredivisie. De geboren Eindhovenaar moest het echter afleggen tegen de enorme concurrentie op de aanvallende posities bij Oranje.

Brama was één van de sterkhouders van FC Twente, dat zich knap kroonde tot kampioen van de Eredivisie. De controlerende middenvelder moet Nigel de Jong, Mark van Bommel, Stijn Schaars, Demy de Zeeuw en Orlando Engelaar echter voor zich dulden in de selectie van het Nederlands elftal en viel daarom af.

Ook AZ-middenvelder Mendes da Silva kan een streep zetten door zijn WK-droom. De middenvelder kende een matig seizoen in Alkmaar en werd de laatste weken vooral gebruikt als rechtsback. Zowel op de rechtspositie als op die van controlerende middenvelder moest Mendes het echter afleggen tegen de concurrentie bij Oranje.

Van Marwijk heeft nu nog 27 man over. Die gaan volgende week mee op een trainingskamp in Oostenrijk. De spelers die in de finale van de Champions League uitkomen, Wesley Sneijder (Inter), Mark van Bommel en Arjen Robben (Bayern München) melden zich wat later bij de groep.

Op 27 mei laat Van Marwijk weten welke vier spelers nog meer afvallen. “Het heeft te maken met de balans”, zegt Van Marwijk. “Iedereen kan wel ongeveer uitrekenen hoeveel mensen per linie nog afvallen.” Over Bakkal, Brama en Mendes zei Van Marwijk heel zorgvuldig te hebben nagedacht. “Zelfs de laatste twee dagen nog.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!