Familiedag bij Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 21 mei, 2010 | Gepost om 14:11 uur | 187 keer bekeken
De training van het Nederlands elftal in Seefeld was vrijdag bijna afgelopen toen bondscoach Bert van Marwijk met een armgebaar alle kinderen van de internationals op het speelveld uitnodigde.

Ze mochten even voetballen met hun bekende vaders van Oranje. De vrouwen van de spelers genoten en grepen snel naar hun fototoestel. De internationals konden hun geluk ook niet op en lieten zich dankbaar vereeuwigen. Van Persie koos voor de rol van doelman en liet zich door zijn driejarig zoontje Shaquel passeren. Khalid Boulahrouz vierde de treffer uitbundig en tilde de kleine Van Persie ver boven zijn hoofd.

Damian van der Vaart, volgende week vier jaar oud, sprintte luid schreeuwend het veld op. Hij droeg een shirt van Real Madrid met rugnummer 23, net als zijn vader. Damian wist van geen ophouden en holde achter iedere bal aan. Van Persie en Van der Vaart lachten toen hun beide zoontjes elkaar probeerden uit te spelen. Een beetje Feyenoord – Ajax, maar dan in Seefeld.

Nigel de Jong trapte een balletje met zijn dochter Isaura en opa Bert van Marwijk genoot van zijn kleinzoon. Vader Mark van Bommel ontbreekt nog in Seefeld omdat hij zaterdag net als ploeggenoot Arjen Robben met Bayern München de finale van de Champions League tegen het Internazionale van Wesley Sneijder moet voetballen.

Dirk Kuyt hield zijn dochtertje op de arm terwijl jij met één van zijn zoontjes voetbalde en Jens Mathijsen verraste zijn vader Joris met een rake trap in het doel. De spelers van het Nederlands elftal hielden het na ruim een kwartiertje voor gezien en stapten vervolgens de spelersbus in.

De spelersvrouwen en hun kinderen zijn tot en met het weekeinde te gast op het trainingskamp van het Nederlands elftal in Seefeld. Daarna vertrekken ze weer uit Oostenrijk. Ze ontbreken volgende maand in Zuid-Afrika als het Nederlands elftal in de groepsfase van het WK tegen Denemarken, Japan en Kameroen voetbalt.

Tijdens het vorige EK in Oostenrijk en Zwitserland trokken de vrouwen van de voetballers van Oranje veel bekijks. De internationals zochten hun partners en kinderen vlak voor en na de wedstrijd vaak even op. De vele camara’s registreerden de vele knuffels uitvoerig. Het Nederlands elftal was als één grote familie.

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!