Heitinga: Basisplaats in eigen hand

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 21 mei, 2010 | Gepost om 11:58 uur | 96 keer bekeken
John Heitinga verwacht het komende WK als basisspeler te beginnen. De Oranje-international is bezig aan een uitstekend seizoen als centrale verdediger van Everton en hoopt die lijn door te trekken in Zuid-Afrika.

“In de basisploeg is de laatste interlands niet veel meer gewisseld. Zeker in de verdediging niet. Vanuit die vastigheid kun je hier in Seefeld vanaf dag één al aandacht geven aan details zoals waar op het veld je als team begint met verdedigen. Dat moet zich later kunnen uitbetalen”, aldus Heitinga vrijdag in het Algemeen Dagblad.

Heitinga vormt de laatste interlands het centrale verdedigingsduo met Joris Mathijsen. André Ooijer is derhalve naar de reservebank verwezen. “Voor mezelf ga ik er opnieuw vanuit dat ik bij de eerste WK-wedstrijd speel. Die basisplaats heb ik dit keer écht zelf in de hand.”

In de aanloop naar het EK 2008 verloor Heitinga zijn basisplek in de nationale ploeg. “Ik had rugnummer 3 gekregen, voerde een goed gesprek met de bondscoach. In de voorbereiding maakte ik uit alles op dat ik zou gaan spelen. Maar twee dagen voor de openingswedstrijd gooide Marco van Basten me alsnog uit de ploeg. Het was mijn grootste teleurstelling sinds ik international ben.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!