Heitinga: defensie Oranje echt niet zwak

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 11 mei, 2010 | Gepost om 16:52 uur | 151 keer bekeken
John Heitinga vindt de kritiek op de defensie van Oranje onterecht. De verdediger van Everton kan zich er niet vinden dat de laatste linie vaak als zwakste afgeschilderd wordt.

“Wij zijn het eerste land dat zich gekwalificeerd heeft, we krijgen weinig tegengoals en onze statistieken zijn ronduit goed”, werpt Heitinga in gesprek met Playboy tegen. “Bovendien speelt dit Oranje al lang in dezelfde samenstelling, dat maakt ook veel uit.”

De 51-voudig international verwacht komende zomer bij de 23-koppige selectie van bondscoach Bert van Marwijk te zitten. Heitinga: “Ik ga er vanuit dat ik erbij ben. Het heeft wel te maken met mijn vorm en ik moet zorgen dat ik blessurevrij blijf. Je kijkt als speler uit naar zo’n groot evenement. Het WK kun je misschien één, twee keer meemaken als international.”

Als alles klopt, denkt Heitinga, dan maakt het Nederlands elftal zeker kans op de eindzege en dus de eerste wereldtitel. “Maar dan moeten we wel een fitte selectie hebben”, houdt de voormalig Ajacied een slag om de arm.

“De vorm van de dag is ook belangrijk”, gaat Heitinga verder. “Maar dat is iets ongrijpbaars. En je moet geluk hebben met de loting. Maar als wij kunnen brengen wat we hebben gebracht op het EK en in de kwalificatie, dan kan het zeker.”

En mocht Oranje dan de finale halen, dan wil Heitinga die het liefst spelen tegen Argentinië of Duitsland. “Spanje is ook geweldig, maar Nederland heeft twee keer een WK-finale gespeeld en twee keer verloren. Dus een revanche zal wel mooi zijn.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!