Hilton maakt zich op voor Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 20 mei, 2010 | Gepost om 10:01 uur | 102 keer bekeken




Personeel van het Hilton-hotel in Johannesburg kijkt uit naar de komst van het Nederlands elftal. De grootste Oranje-fan is waarschijnlijk de Nederlandse chef-kok van het hotel Frank Salentyn, die tijdens het WK in Zuid-Afrika voor de spelers gaat koken.

Salentyn, die zichzelf omschrijft als een echte voetbalgek, kon in eerste instantie niet geloven dat Oranje naar zijn hotel kwam. “Dit is het mooiste dat ik ooit had kunnen dromen”, straalde de van huis uit ADO Den Haag-supporter.

De chef-kok heeft waarschijnlijk geen tijd om naar een voetbalwedstrijd te gaan, maar hoopt met het keukenpersoneel via de tv zo weinig mogelijk van het WK te hoeven missen. “De jongens in de keuken zijn enorme voetbalfanaten”, lacht de boomlange Nederlander in wit kokstenue. “Zij gaan zeker proberen een aantal handtekeningen te bemachtigen.”

Salentyn gaat samenwerken met de voedingsdeskundigen van Oranje. Hij wil de spelers een combinatie van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken voorschotelen. “Natuurlijk gezonde maaltijden. Veel fruit, groente, pasta en lokale vis.”

In het vijfsterrenhotel zal het Oranje aan niets ontbreken, verzekert ook algemeen manager Axel Hauser. De tuinen achter het hotel garanderen privacy en er zijn leuke cafés, uitstekende restaurants en luxe winkelcentra op loopafstand.

Het Hilton ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het trainingskamp van Oranje in een van de rijkste wijken van het land, het zakendistrict Sandton. Het hotel, waarin Oranje de beschikking krijgt over een eigen vleugel, kent onder meer een wellness- en saunacentrum en een door groen omgeven buitenzwembad met bar, ligstoelen en parasollen.

De algemeen manager verklaart dat Oranje zijn eigen beveiliging regelt. Chef-kok Salentyn maakt zich niet al te veel zorgen over de veelbesproken onveiligheid in Zuid-Afrika. Hij reist en woont al ruim twintig jaar in het zuidelijk Afrikaanse landen. “Net als in Amsterdam moet je niet overal naartoe gaan. Mij is nog nooit iets overkomen.”

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!