Japan maakt zich zorgen om bondscoach

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 25 mei, 2010 | Gepost om 10:42 uur | 124 keer bekeken
De Japanse media maken zich grote zorgen over bondscoach Takeshi Okada. Na de nederlaag tegen Zuid-Korea vroeg de trainer aan de nationale voetbalbond of hij wel in functie moest blijven.

Hoewel voorzitter Motoaki Inukai zich achter de coach schaarde, hebben de kranten weinig vertrouwen meer in een goed optreden bij het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. “We maken ons grote zorgen over de mentale gesteldheid van de coach”, schrijft de krant Daily Sports. “Op deze manier geeft hij zijn team ook het gevoel dat alleen hij verantwoordelijk is voor de nederlaag.”

Ook het dagblad Sports Nippon heeft grote twijfels. “Okada staat op het punt van instorten. Hoe kunnen de spelers een coach vertrouwen die het vlak voor het WK wil opgeven?” De krant Ashai Shimbun vindt het optreden van Okada een slechte zaak. “Zijn onzekere optreden zal geen goede invloed hebben.”

Japan is in de groepswedstrijden tegenstander van het Nederlands elftal.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!