Kuijt begrijpt uitlatingen van Persie

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 20 mei, 2010 | Gepost om 15:50 uur | 311 keer bekeken
Enkele dagen geleden pleitte Robin van Persie ervoor om Oranje op het WK in Zuid-Afrika te laten spelen met de grote vier: Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en hijzelf. Kind van de rekening zou dan Dirk Kuijt worden. De aanvaller van Liverpool vroeg aan zijn collega van Arsenal wat hij precies bedoelde.

‘Tot vandaag had ik hem er niet over gesproken. Ik heb net aan hem gevraagd wat hij precies gezegd heeft. Wat hij heeft gezegd tegen mij, daar ben ik het mee eens’, legt Kuijt uit aan Onsoranje.nl. ‘We hebben geen zin om wekenlang in de kranten een discussie te gaan voeren over wie er gaan spelen. Zoals de bondscoach gezegd heeft bepaalt hij toch wie er gaan spelen.’

‘Ik loop al iets langer mee, dus weet hoe dat soort dingen gaan’, vervolgt de oud-Feyenoorder. ‘Als de vraag wordt gesteld, wil je met die personen spelen, lijkt het me logisch dat je daar positief over bent. Niemand zal tegen: “Ik wil niet met hem spelen, ik vind hem een klootzak.”

‘Ik denk dat we een fantastische selectie hebben. Welke elf er straks ook starten, we hebben elkaar hard nodig. Met elf man word je geen wereldkampioen, je moet het straks met elkaar gaan doen. Daar zijn Robin en ik het over eens.’

‘Zolang ik maar speel, maakt het niet uit’, reageert Kuijt gevat op de vraag wat zijn favoriete voorhoede is. ‘Ik wil gewoon straks spelen op het WK, maar dat geldt voor iedere speler. Ik maak me niet zo druk over wat er in de kranten geschreven wordt, ik vind het veel belangrijker wat Robin vindt.’

‘En met zijn antwoorden was ik het helemaal eens’, besluit het loopwonder. ‘Dat houden we gewoon lekker onder ons. Ik maak me niet zo snel druk. Ik ken mijn waarde voor het Nederlands elftal en ik ken Robin ook goed genoeg, ik ben niet meteen boos en wil niet meteen reageren.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!