Lens en Anita mee op trainingsstages

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 3 mei, 2010 | Gepost om 16:52 uur | 390 keer bekeken
Jeremain Lens en Vurnon Anita zijn door bondscoach Bert van Marwijk uitgenodigd voor de trainingsstages van het Nederlands elftal. Deze gaan in de week van 10 mei van start.

De AZ-aanvaller en Ajax-verdediger worden door de bondscoach beloond voor hun goede spel van de afgelopen periode. Zij mogen in Hoenderloo ruiken aan het grote werk en zullen meetrainen met een grote groep internationals, die geen competitieverplichtingen meer hebben.

Naast Lens en Anita is ook Khalid Boulahrouz van de partij. De verdediger komt de laatste weken weer aan spelen toe bij zijn club VfB Stuttgart. Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV) werd niet opgeroepen door Van Marwijk.

De selectie van Van Marwijk is weliswaar nog niet compleet, de bondscoach is echter wel tevreden met het ‘deelnemersveld’. “Het vergde veel overleg met de medische staf en individuele spelers om tot een zo goed mogelijke invulling te komen”, zegt Van Marwijk op OnsOranje.nl.

“Wij hebben immers ook nog te maken met de Nederlandse play-offs, de buitenlandse competities en bekerfinales en de finale van de Champions League. Daarnaast zijn er spelers die bij hun club alle wedstrijden hebben gespeeld en spelers die terugkomen van langdurige blessures. Dit soort zaken heeft meegespeeld bij het maken van mijn keuze”, aldus Van Marwijk.

Van Marwijk neemt op dinsdag 11 mei een beslissing over welke spelers hij opneemt in zijn voorlopige WK-selectie. Van deze groep moeten Van Marwijk nog zeven spelers laten afvallen. De FIFA wil de definitieve lijst met spelers uiterlijk dinsdag 1 juni op het bureau hebben liggen.

De WK-voorbereiding van het Nederlands elftal gaat op 19 mei officieel van start. Dan vertrekt het gezelschap naar Oostenrijk, waar het in Seefeld neerstrijkt voor een trainingskamp.

Geselecteerden voor stage maandag 10 en dinsdag 11 mei:

Ibrahim Afellay (PSV), Ryan Babel (Liverpool), Otman Bakkal (PSV), Sander Boschker (FC Twente), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (FC Twente), Eljero Elia (HSV), Orlando Engelaar (PSV), John Heitinga (Everton), Nigel de Jong (Manchester City), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), David Mendes da Silva (AZ), André Ooijer (PSV), Stijn Schaars (AZ), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht, afhankelijk van deelname FC Utrecht aan play-offs).

Donderdag 13 en vrijdag 14 mei:
Ibrahim Afellay (PSV), Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV), Sander Boschker (FC Twente), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (FC Twente), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Eljero Elia (HSV), Orlando Engelaar (PSV), Jeremain Lens (AZ), David Mendes da Silva (AZ), André Ooijer (PSV), Robin van Persie (Arsenal), Stijn Schaars (AZ), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Demy de Zeeuw (Ajax).


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!