Oranje opent Cruyff Court in Zuid-Afrika

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 21 mei, 2010 | Gepost om 9:26 uur | 80 keer bekeken
Het Nederlands elftal opent op 10 juni een Cruyff Court in een arme en onveilige wijk van Johannesburg. Oranje doneert de aanleg van het kunstgrasveld met kleedkamers aan de buurtkinderen van Hillbrow.

Het complex heeft een waarde van 100.000 euro. Oranje wil op deze manier iets blijvends terugdoen voor de kinderen van het land waar het WK voetbal wordt gehouden, verduidelijkte assistent-bondscoach Phillip Cocu onlangs tijdens een inspectie.

Het kunstgrasveld maakt onderdeel uit van een sociaal project van het stadbestuur en is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer de Johan Cruyff Foundation, de KNVB en de Nederlandse ambassade.

Op de openingsdag spelen buurtkinderen een voetbaltoernooi. Mogelijk zijn Johan Cruijff en Ruud Gullit ook van de partij, aldus een woordvoerder van de Cruyff Foundation.

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!