Oranje wint eerste oefenwedstrijd

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 mei, 2010 | Gepost om 22:45 uur | 309 keer bekeken
Een Oranje formatie met daarin een handvol reservespelers won woensdagavond met 2-1 van Mexico. Beide Nederlandse goals kwamen op naam van de teruggekeerde Robin van Persie.

Aan het resultaat van de oefeninterland is nauwelijks af te leiden wat van beide ploegen op de mondiale eindronde in Zuid-Afrika te verwachten is. Zowel het Nederlands elftal als Mexico acteerde allesbehalve in de sterkste samenstelling. Zo kwamen Wesley Sneijder, Mark van Bommel, Arjen Robben en Nigel de Jong nog niet in actie voor Oranje.

Bondscoach Bert van Marwijk gebruikte de eerste van drie oefeninterlands in de aanloop naar het WK vooral om nog eens goed te kijken met welke spelers hij op 5 juni naar Zuid-Afrika wil. De oefenmeester is van plan om donderdag zijn definitieve selectie van 23 internationals bekend te maken. Hij moet nog vier spelers teleurstellen. Van Marwijk gunde Khalid Boulahrouz, Edson Braafheid, Stijn Schaars, Demy de Zeeuw en Ibrahim Afellay een basisplaats. Vurnon Anita en Orlando Engelaar mochten de trainer van Oranje na rust overtuigen.

Niet geheel toevallig moesten Braafheid en Schaars wijken voor het tweetal. De kans is groot dat Van Marwijk een keuze maakt tussen de linksbacks Braafheid en Anita en de middenvelders Engelaar en Schaars. De geblesseerde Ron Vlaar lijkt een zekere afvaller. De bondscoach zal verder een keuze maken tussen de nog niet helemaal fitte Ryan Babel en Jeremain Lens, die opmerkelijk genoeg geen speeltijd kreeg.

Van de spelers die zich geen zorgen over een mogelijk deelnamebewijs voor het WK hoeven te maken, schitterden vooral Afellay en Robin van Persie. De eerstgenoemde aanvoerder van PSV maakt de hele week op de trainingen al een sterke indruk. Van Persie liet zien waarom hij als centrumspits naar Zuid-Afrika wil. Hij opende de score in de zeventiende minuut op aangeven van Rafael van der Vaart en trof in de 43e minuut doel na een uitstekende voorzet van Afellay (2-0).

Oranje verdedigde na rust in de vele hoosbuien slordig. Vooral Orlando Engelaar en Khalid Boulahrouz maakten geen sterke indruk. Mexico knokte zich uiteindelijk via Javier Hernandez nog naar 2-1. De eerste zege van Oranje in de aanloop naar het WK kwam niet echt meer in gevaar.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!