Rugnummers van het Nederlands elftal

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 31 mei, 2010 | Gepost om 14:35 uur | 505 keer bekeken
Zondag zijn de rugnummers van de spelers van het Nederlands Elftal bekend gemaakt. Bondscoach Bert van Marwijk gaf toe dat de nummers zeker niet willekeurig gekozen zijn, maar meer dan dat wilde onze keuzeheer er niet over kwijt.

“Iedereen moet maar de conclusie trekken die hij moet trekken. We hebben uiteraard rekening gehouden met wensen van de spelers. Maar we kunnen niet iedereen tevreden stellen”, aldus Briljante Bertje. Het heeft er alle schijn van dat tien spelers al zeker zijn van een basisplaats tijdens het eerste WK-duel tegen Denemarken.

Alleen de strijd tussen Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt lijkt nog niet te zijn beslist. Hierin speelt ook een rol of Van Marwijk buitenspeler Arjen Robben op links of rechts gaat posteren. Kuijt heeft net als de andere tien beoogde basisklanten een nummer onder de twaalf. De speler van Liverpool zal met het getal ‘zeven’ op zijn rug lopen in Zuid-Afrika.

Rafael van der Vaart heeft het hoogste nummer van Oranje. De linkspoot draagt zijn favoriete nummer 23. “Co Adriaanse bracht me bij Ajax toen ik nummer 23 op mijn shirt had. Zo’n beetje alles wat ik toen deed, veranderde in goud. Later ben ik even met rugnummer tien gaan voetballen. Ik bakte er toen weinig van. Daarom heb ik bij Hamburger SV opnieuw voor het shirt met rugnummer 23 gekozen. Sindsdien heb ik nooit meer een ander rugnummer gehad”, aldus de middenvelder.

Rugnummers Oranje

1. Maarten Stekelenburg 2. Gregory van der Wiel 3. Johnny Heitinga 4. Joris Mathijsen 5. Giovanni van Bronckhorst 6. Mark van Bommel 7. Dirk Kuijt 8. Nigel de Jong 9. Robin van Persie 10. Wesley Sneijder 11. Arjen Robben 12. Khalid Boulahrouz 13. André Ooijer 14. Demy de Zeeuw 15. Edson Braafheid 16. Michel Vorm 17. Eljero Elia 18. Stijn Schaars 19. Ryan Babel 20. Ibrahim Afellay 21. Klaas-Jan Huntelaar 22. Sander Boschker 23. Rafael van der Vaart


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!