Spelers moeten wennen aan de Jabulani

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 25 mei, 2010 | Gepost om 15:32 uur | 155 keer bekeken
De voetballers van het Nederlands elftal moeten nog wennen aan de WK-bal. Veel internationals weten nog niet hoe ze de Jabulani, zoals het speeltuig is gedoopt, op hoogte het beste kunnen raken.

Ze hebben nog ruimschoots de tijd om te wennen. Oranje verblijft tot 1 juni op 1200 meter hoogte in Seefeld. Ze vertrekken op 5 juni naar Johannesburg, dat op een hoogte van 1700 meter ligt. Het eerste WK-duel staat voor 14 juni op het programma. Denemarken is dan de tegenstander.

Ook veel buitenlandse voetballers hebben al geklaagd over de WK-bal. Oranje traint in de aanloop naar het WK zo veel mogelijk met de Jabulani van fabrikant Adidas. De oefenwedstrijd tegen Mexico wordt woensdag wegens contractuele verplichtingen echter met een bal van Nike gespeeld.

Jabulani stamt uit de taal van de Zulu’s, de grootste etnische groepering in Zuid-Afrika. Het betekent feestelijk vieren. Fabrikant Adidas heeft de bal elf kleuren gegeven, die symbool staan voor de elf officiële talen en elf Zuid-Afrikaanse stammen in het WK-gastland.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!