van Marwijk twijfelde over Anita

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 27 mei, 2010 | Gepost om 21:42 uur | 141 keer bekeken
Bondscoach Bert van Marwijk heeft donderdagmiddag zijn toelichting gegeven op de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Zuid-Afrika.

Van Vurnon Anita, Ron Vlaar, Orlando Engelaar en Jeremain Lens werd eerder op de dag al bekend dat zij de vier afvallers zijn. “Ryan Babel is nooit in de gevarenzone geweest”, reageerde Van Marwijk. “Hij was geblesseerd en daarom was het even afwachten. Maar hij is op tijd uit de training gestapt. Babel, Eljero Elia en Arjen Robben hebben voor op Jeremain Lens dat zij al in het buitenland spelen.”

De trainer van het Nederlands elftal vertelde aan Lens dat hij nog niet het niveau van Babel en Elia heeft. “Ik geloof dat hij dat wel snapte”, aldus Van Marwijk. “Lens is nog jong en komt er wel als hij zich zo blijft ontwikkelen. Vlaar is vijf weken geleden bij Feyenoord geblesseerd geraakt aan zijn hamstring. Daar heeft hij tijdens ons trainingskamp nog last van gehad. Hij was ook nog nerveus. Bovendien is hij opnieuw geblesseerd geraakt.”

De keuzeheer bespeurde de meeste teleurstelling bij Orlando Engelaar, op het meest recente EK nog basisspeler. “Hij zit er ook het langst bij, dus dat is logisch. De keuze tussen Schaars en Engelaar was het moeilijkst”, tekende NUsport op.

Van Marwijk twijfelde lang of hij Anita mee zou nemen naar het WK in Zuid-Afrika. Hij overlegde woensdagavond na de oefeninterland tegen Mexico (2-1) nog samen met de andere leden van de technische staf of de keus op Anita of Braafheid moest vallen. Anita was uiteindelijk de ongelukkige.
 
“Het is geheel mijn verantwoordelijkheid”, stelde Van Marwijk. “Maar de beslissing was wel unaniem. Braafheid kan ook links in het centrum van de defensie voetballen. Anita kan weliswaar ook op de rechterflank verdedigen, maar daar hebben we voor Gregory van der Wiel en Khalid Boulahrouz gekozen.”

Van Marwijk lichtte ook zijn keuze voor Boulahrouz toe. Hij is content over de progressie van de verdediger. “Hij is gegroeid. Hij heeft het zelf afgedwongen. Khalid is op de goede weg, tegen Mexico heeft hij het ook goed gedaan. Boulahrouz heeft dit seizoen inderdaad weinig gespeeld. Maar ik zie hem steeds beter worden op de training. Hij is snel en agressief.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!