Van Persie uitstekend vandaag

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 mei, 2010 | Gepost om 22:48 uur | 135 keer bekeken
Bert van Marwijk zag Nederland woensdag met 2-1 winnen van Mexico. Het oefenduel in Freiburg was er een met twee duidelijke gezichten.

Nederland begon goed aan het duel. Dit leverde de ploeg al vroeg een 2-0 voorsprong op. In de tweede helft kwam Mexico terug tot 2-1. Ondanks hevig aandringen slaagde Oranje er in de overwinning over de streep te trekken. Daarin had Robin van Persie een grote rol. De spits scoorde twee keer.

Van Persie, nog maar net hersteld van een enkelblessure, toonde aan geen scherpte te missen. “Ik vond Van Persie uitstekend vandaag”, reageerde bondscoach Van Marwijk na afloop in gesprek met SBS6. “Hij maakt twee schitterende goals, maar hij speelde ook gewoon goed. Op een gegeven moment trok hij een beetje met zijn hamstring. We hebben hem direct gewisseld, wilden geen risico nemen.”

Van Marwijk blikte tevreden terug op het oefenduel. “Je moet Mexico niet onderschatten. Dat is een hele aardige ploeg. Op dit moment maakten zij een frissere indruk dan wij. In de eerste helft hebben we goed gebruik gemaakt van hun kwetsbaarheid. De eerste twintig minuten hebben we zes, zeven goede kansen gehad. Daar moeten we gebruik van maken.”

“In de tweede helft zakten we te ver terug, daardoor kreeg Mexico de overhand. In die situatie moeten we risico’s nemen. Maar we hadden de kracht er niet meer voor. We hebben pittig getraind, misschien heeft dat de spelers parten gespeeld. Dat zou je aan hun moeten vragen. Maar dat is niet erg, daar worden we sterker van.”

Donderdag maakt Van Marwijk zijn definitieve selectie bekend. Dan zal hij vier spelers laten afvallen. Wie dat worden, houdt de bondscoach nog even voor zich. “Donderdag vertel ik de spelers individueel wie er afvallen. Dat doe ik in de loop van de dag. Ik bespreek dit eerst nog met de staf, maar ik denk dat we er wel uit zijn.”

“We hebben vandaag een aantal jongens uitgeprobeerd. Ik vond het een nuttige wedstrijd. In de eerste helft hebben we goed gespeeld, de tweede helft was de tegenstander veel beter”, relativeerde Van Marwijk.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!