Wereldbeker komt aan in Zuid-Afrika

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 6 mei, 2010 | Gepost om 13:08 uur | 160 keer bekeken
Ruim een maand voor de aftrap van het WK in Zuid-Afrika is de wereldbeker in Johannesburg aangekomen. Vanaf vrijdag gaat de cup op een 32-daagse tournee door het land, waarbij de lokale bevolking de kans krijgt de trofee van dichtbij te bekijken.

Township Khayelitsha, nabij Kaapstad, is de eerste plek die wordt aangedaan, meldt Zuidafrika2010.net. Vervolgens voert de tocht naar Athlone en het Waterfront in Kaapstad, Worcester, Paarl en George. In totaal stopt de cup in 33 Zuid-Afrikaanse steden, om op 6 juni in Johannesburg terug te keren.

De beker is dan 225 dagen onderweg geweest op een wereldwijde tour, georganiseerd door FIFA-sponsor Coca Cola. Op 11 juli, na afloop van de finale, zal de aanvoerder van het winnende elftal de cup uiteindelijk in ontvangst nemen.

Door de beker ook langs de townships te voeren, krijgen veel arme Zuid-Afrikanen de mogelijkheid om het WK voor even van dichtbij te beleven. WK-tickets zijn in deze gebieden veelal te duur, evenals het transport naar de stadions. De bevolking krijgt nu de kans om de wereldbeker te zien en ermee op de foto te gaan.

De Coca Cola World Cup Trophy tour is tot nu toe een groot succes. Miljoenen fans kwamen het meest gewilde object uit de voetbalwereld bewonderen. De route startte in Zürich, op 21 september 2009, toen FIFA-president Sepp Blatter de eerste stappen zette. De gouden cup passeerde vervolgens in totaal 86 landsgrenzen en legde 134.017 kilometer af.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!