WK winst Oranje levert 700 miljoen op

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 25 mei, 2010 | Gepost om 17:14 uur | 165 keer bekeken
De spelers van het Nederlands elftal zullen er in Zuid-Afrika alles aan doen om de wereldtitel in de wacht te slepen met Oranje. Hoewel het de voetballers vooral zal gaan om het sportieve succes, zou winst op het WK ook de vaderlandse economie ten goede komen. Bank en verzekeraar ING voorspelt een groei van 700 miljoen euro als Nederland wereldkampioen wordt.

ING concludeerde dit dinsdag na een onderzoek naar de invloed van het wereldkampioenschap op de economie, aldus het ANP. Op basis van eerdere toernooien becijferde de bank annex verzekeraar de economische groei die een eindzege van Oranje in Zuid-Afrika op zou leveren.

Daarnaast is de verwachting dat consumenten meer vertrouwen krijgen in de economie. ING heeft voorts gekeken naar wat mensen over zouden hebben voor een wereldtitel. Nederlanders bleken gemiddeld 47 euro per persoon neer te willen leggen voor winst van het WK. Brazilianen hebben er meer voor over om een wereldtitel te kunnen vieren: gemiddeld ruim 800 euro.

Voetbalzone


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!