WK2010 wedstrijden ook te volgen via internet

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 19 mei, 2010 | Gepost om 9:48 uur | 3.021 keer bekeken
De NOS zendt tijdens het WK Voetbal bijna 250 uur lang uit via radio en televisie. Voor het eerst in de geschiedenis biedt de NOS alle voetbalwedstrijden ook integraal aan via internet, zowel live als achteraf. Dat maakte de omroep dinsdag bekend.

De NOS ontwikkelt een aparte website met daarop alle voetbalwedstrijden voor mensen die er eentje hebben gemist, maar de uitslag vooraf niet willen weten.

Voor het eerst biedt de NOS WK-wedstrijden integraal op internet aan. Tijdens het EK in 2008 gebeurde dat alleen in de vorm van samenvattingen. De omroep verwacht dat veel mensen de middagduels van Oranje vanaf hun werkplek willen bekijken, maar het is afwachten of het internet de vraag aankan.

“Op een gegeven moment is ons stadion vol en kan er niemand meer bij”, aldus Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media bij de NOS. Mogelijk raken bedrijfsnetwerken overbelast. Stekelenburg: “Zoals gebeurde tijdens de Olympische Spelen in Peking, toen tijdens de finale van het waterpolo dames met honderdduizend kijkers de grens op het internet wel was bereikt.” De praktijk moet volgens Stekelenburg uitwijzen hoeveel kijkers anno 2010 tegelijk internet-tv kunnen kijken.

De omroep onderhandelt nog met de wereldvoetbalbond FIFA over de uitzendrechten voor mobiele telefoons. De NOS wil die rechten alsnog verwerven en het ziet er volgens Stekelenburg naar uit dat dit gaat lukken.

Op televisie komt de NOS met de gebruikelijke aanpak. Dat betekent naast de wedstrijdverslagen een dagelijks WK Journaal vanuit Hilversum en een talkshow op de late avond onder de naam NOS Studio Sportzomer vanuit Johannesburg. Het WK Journaal duurt vijftig minuten en is vanaf maandag 7 juni te zien vanaf 19.00 uur. Het journaal met onder meer de samenvattingen van de middagduels wordt gepresenteerd door Henry Schut met commentator Hugo Borst aan zijn zijde. Bij uitschakeling van het Nederlands elftal vervalt het WK Journaal.

Jack van Gelder presenteert NOS Studio Sportzomer, iedere avond rond de klok van 22.30 live vanuit Johannesburg zolang Oranje in het toernooi blijft.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!