Aantal doelpunten naar dieptepunt

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 16 juni, 2010 | Gepost om 10:37 uur | 2.306 keer bekeken
De doelpuntenproductie op het WK in Zuid-Afrika valt tot dusverre vies tegen. Na de eerste veertien groepswedstrijden waren er nog maar 23 doelpunten te bewonderen, een teleurstellend gemiddelde van 1,64 treffers per duel.

Als we van alle achttien voorgaande WK’s de doelpunten na de eerste veertien duels bekijken, blijkt dat de score op het huidige WK het laagste van allemaal is. Ook op het WK 1986 in Mexico gingen de deelnemers uiterst zuinig van start, maar tijdens dat toernooi waren na de eerste veertien partijen nog altijd vijf treffers meer te bewonderen dan nu.

Van de 28 landen die tot dusverre in actie kwamen in Zuid-Afrika, zijn er tien nog zonder doelpunten. Slechts vier landen – Zuid-Korea, Duitsland, Nederland en Brazilië – maakten minimaal twee goals in hun eerste wedstrijd. Verder valt op dat bij acht van de veertien duels vóór rust geen enkele treffer te noteren viel.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!