Afellay: Ik heb mijn plekje gevonden

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 12 juni, 2010 | Gepost om 14:43 uur | 165 keer bekeken
Ibrahim Afellay maakte indruk tijdens de voorbereiding van het Nederlands elftal op het WK. Hoewel hij maandag tegen Denemarken vermoedelijk op de bank begint, is de PSV-middenvelder tevreden over zijn inbreng.

“Ik heb mijn plekje gevonden”, zegt Afellay, die veel complimenten kreeg van onder meer Robin van Persie, tegenover Trouw. “Ik doe gewoon mijn best. Probeer keihard te werken. Als de trainer me nodig heeft, zal ik er staan.”

Bij PSV opereert hij veelal vanuit een controlerende rol, in Oranje speelt hij meestal aanvallender. Dat ligt hem naar eigen zeggen beter. “Vraag iedere voetballiefhebber wat hij het liefste doet: aanvallen of verdedigen. Het antwoord zal aanvallen zijn. Dat is bij mij ook zo. Maar ik zal niet zeggen dat ik op een andere positie wil spelen.”

Hamburger SV is naar verluidt zeer geïnteresseerd in in de 24-jarige middenvelder. “Ik ga eerst het WK spelen, dan neem ik een beslissing”, aldus Afellay in NUsport. “Ik leef met de dag. Leef vandaag, niemand heeft je morgen beloofd; dat is mijn leidraad.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!