Boulahrouz: Bijzaken zorgen voor minder scherpte

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 30 juni, 2010 | Gepost om 8:25 uur | 147 keer bekeken
Na zeven weken trainingskamp slaat de verveling toe bij de spelers van het Nederlands elftal. Natuurlijk willen alle spelers op 11 juli met de wereldbeker in hun handen staan, maar tot die tijd wordt hun dagindeling, wanneer er niet gespeeld wordt, bepaald door slapen, eten, trainen, verzorgen en rusten. “Het is simpel: wie ambitie heeft, moet opofferingen doen”, stelt Nigel de Jong. Maarten Stekelenburg is het met hem eens. “De dagen zijn lang”, erkent de doelman.

“Laat ik het zo zeggen: ik vind het niet erg dat de wedstrijden elkaar in deze fase elkaar in een wat sneller tempo opvolgen”, vertelt Stekelenburg aan Dagblad de Pers. Khalid Boulahrouz heeft een backgammonspel meegenomen. “Alleen is dat nog niet uitgepakt, omdat niemand meer met mij durft te spelen. Ik ben de meester in dat spel.” De verdediger vindt de sleur ‘vanzelfsprekend’. “Het is nodig, om wat in de sport heet, te focussen. Je hebt korte focus, de eerstvolgende wedstrijd, en lange focus, wereldkampioen worden. Alles wat je doet staat in het teken van het grote doel. Bijzaken kunnen ervoor zorgen dat de focus minder scherp wordt.”

“Het bevalt me eigenlijk wel goed, zo zonder tv”, vervolgt Boulahrouz. “Het leidt alleen maar af. Er zijn avonden dat ik me verveel, maar dan ga ik de kamers afstruinen, op zoek naar gezelligheid. Ik ben een echte kruimeldief.” De opening van een Cruyff Court in Johannesburg en Robbeneiland waren de enige uitjes. “Dat vond ik een geweldig initiatief. Daar kun je even op voortborduren”, zegt André Ooijer. En Eljero Elia: “Robbeneiland was perfect, even er tussenuit om een belangrijk stukje geschiedenis op te slaan. Een rock-’n-roll-leven is het niet nu”, geeft Elia toe. “Maar ik wil de wereld laten zien wie ik ben. Daar zitten we hier voor. De rest is bijzaak.”

Boulahrouz wil niet dat hij verkeerd geïnterpreteerd wordt. “Ik heb zelf voor dit leven gekozen, klagen doe ik niet. Ik ben geen ijskonijn, natuurlijk mis ik mijn familie en verveel ik me af en toe, maar ik denk er gewoon niet te veel aan. Je kunt je overal op instellen, ook op twee maanden van huis zijn.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!