Buitenlansde media niet onder indruk Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 20 juni, 2010 | Gepost om 21:42 uur | 111 keer bekeken
De tweede zege van het Nederlands elftal op het WK voetbal heeft in het buitenland weinig indruk gemaakt. Oranje oogt saai, is de algehele conclusie in de buitenlandse media na de 1-0-zege op Japan.

Het Nieuwsblad in België schrijft op de website dat Oranje met de schrik vrij komt. “Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd gewonnen, maar wat ze er in de eerste helft van bakten leek nergens naar”, schrijven de Belgen.

Boulevardkrant Bild gaat in Duitsland wat verder. “Nederland zonder Robben is een ploeg zonder ideeën. Nederland worstelt zich door voorronde”, schrijft de krant, die uit de mond van Mark van Bommel ook nog optekent dat mooi voetbal niet altijd wint.

Ook in Italië was er weinig waardering voor het optreden van Oranje. “Nederland geblokkeerd”, kopt de Gazzetta dello Sport. “Er ontbreekt iets: Vastberadenheid, fantasie en lef”, concludeert de gezaghebbende Italiaanse sportkrant.

The Sunday Times in Engeland geeft aan dat Nederland en Japan voor de saaiste wedstrijd tot nu toe op het WK hebben gezorgd. Maar de krant ziet ook positieve kanten. “Frankrijk is op sterven na dood, Spanje is zoekende, Duitsland raakt nerveus en Engeland maakt zich grote zorgen en in Nederland is er na twee zeges, drie doelpunten en geen tegentreffers slechts discussie over de speelstijl.”

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!