Cruijff: Het was kluitjesvoetbal

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 15 juni, 2010 | Gepost om 15:14 uur | 149 keer bekeken
Johan Cruijff heeft in de wedstrijd die Nederland tegen Denemarken speelde nog de nodige verbeterpunten gezien voor het spel van Oranje. “Er was weinig diepte en iedereen kwam naar de bal. Het was kluitjesvoetbal voorin”, analyseerde de voetbalkenner in De Telegraaf. Hij was wel blij met de overwinning op de Denen, ‘die er achteraf weinig van konden’, meende Cruijff.

Nederlands beste voetballer aller tijden hoopt dat de spelers van het huidige Nederlands elftal iets doen met zijn aanwijzingen. “Je moet ruimte zien te creëren en dat kan ook in de breedte. Dat moeten ze de volgende wedstrijden proberen te realiseren”, vindt Cruijff. “Het spel was nu niet zoals het zou moeten zijn.”

De tegenwoordige analyticus had ook een verklaring voor het matige spel van spits Robin van Persie. “Van Persie heeft enorm hard gewerkt, maar dat moet je zien te voorkomen. Vroeger had je de werkers op het middenveld”, herinnerde Cruijff zich. Ondanks het vertoonde voetbal sloot de Nederlander vrolijk af. “Het meest sympathieke is dat je allebei een goal hebt gemaakt en toch met 2-0 wint.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!