Cruijff trots op Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 10 juni, 2010 | Gepost om 23:04 uur | 226 keer bekeken
Voetballers en begeleiding van het Nederlands elftal openden donderdag in Johannesburg een ‘Orange Cruijff Court’. Onder toeziend oog van bewoners van de kansarme wijk Hillbrow werd de opening van het trapveldje bijgewoond door de internationale stervoetballers van Oranje. Tot verbazing van de verzamelde buitenlandse pers. “Zoiets doet geen enkel ander land”, was de reactie.

De selectie van bondscoach Bert van Marwijk doneerde 100.000 euro voor het Orange Cruijff Court, vertelde de naamgever van het project aan de aanwezige toeschouwers. “Jullie moeten daarom niet mij, maar de voetballers van het Nederlands elftal bedanken”, gaf Johan Cruijff aan tegenover het ANP. De oud-voetballer was samen met Ruud Gullit bij de opening aanwezig.

De ambassadeur van het HollandBelgium Bid wendde zich vervolgens naar het congres van de FIFA, om te lobbyen voor het voor het WK van 2018. Gullit hoopte dat de kinderen uit township Hillbrow plezier zouden hebben op het voetbalveldje. “Door hier te voetballen, vergeten ze even alle ellende. Dit is toch even anders dan de Jordaan in Amsterdam.”

Cruijff had vooral bewondering voor de spelers van het Nederlands elftal en was blij dat de selectie van Van Marwijk aanwezig was. “Ik vind het zo mooi dat beroemde voetballers ook aan mensen denken die het moeilijk hebben. Het WK moet nog beginnen, maar ik ben nu al ongelooflijk trots op Oranje. Ik kon vroeger in Betondorp altijd op straat voetballen. Hier kan dat niet.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!