De Jong: Geen voorkeur voor tegenstander

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 24 juni, 2010 | Gepost om 10:52 uur | 51 keer bekeken
Nigel de Jong heeft geen voorkeur voor een tegenstander in de volgende ronde. De middenvelder eindigt met Oranje vermoedelijk op de eerste plek in Groep E en treft in de volgende ronde de nummer twee van Groep F: Paraguay, Italië, Nieuw-Zeeland of Slowakije. “Het maakt mij niets uit. Wie eenmaal een doel heeft, moet niet te veel naar anderen kijken”, zegt De Jong in De Pers.

Het realisme waarmee hij nu voetbalt zit ook steeds meer in de bloedvaten van Oranje, zéker op dit WK. “Dat komt ook doordat veel jongens bij grote buitenlandse clubs spelen”, stelt De Jong. “Dáár leer je al dat het resultaat voorop staat, dat je niet naïef moet zijn en niet in de val van een tegenstander moet lopen. Geduldig blijven en toeslaan wanneer het ook echt kan. Misschien dat dat on-Nederlands is, maar we hebben laten zien dat we er succesvol mee zijn.”

Op het WK in Zuid-Afrika is dat geen vanzelfsprekendheid. De Jong: “Het niveau is heel dicht naar elkaar toegegroeid. Kijk naar de moeite die Italië heeft met Nieuw-Zeeland. Waar gáát het dan over om op ons kritiek te uiten, terwijl we zes punten na twee duels hebben gehaald en nog niet één keer echt in gevaar zijn gekomen? We moeten blijven winnen; hóé we dat doen is niet belangrijk. En tegen wie we spelen in de volgende ronde is voor mij ook niet interessant.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!