De Jong: Slowakije gevaarlijker dan Italië

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 25 juni, 2010 | Gepost om 7:36 uur | 65 keer bekeken
Nigel de Jong zag Oranje donderdag een moeizame zege op Kameroen boeken (2-1). Hij benadrukte na afloop de positieve rol van de reservespelers. “Niet alleen de eerste elf zijn belangrijk.”

De Jong beaamde dat het even zoeken was voor Oranje in het gewonnen duel met Kameroen. “We hadden ons ingesteld op een andere formatie. Vlak voor de wedstrijd hoorde we dat ze anders speelden omdat er iemand was uitgevallen (Aurelien Chedjou speelde voor Alexandre Song, red.). Daar moesten we op anticiperen en dat ging moeizaam. Gelukkig bleven we geduldig”, vertelt de middenvelder aan VoetbalPrimeur.

Door de groepswinst speelt Oranje in het vervolg tegen Slowakije. De Jong: “Slowakije moeten we nog analyseren. We hebben nooit tegen ze gespeeld, dit wordt de eerste keer. Het was voor ons trouwens geen issue of we tegen Italië of Slowakije zouden spelen. De Slowaken zullen erop gebrand zijn een overwinning te boeken. Ze zijn dus misschien wel gevaarlijker dan Italië.”

De kuitenbijter is tevreden over de manier waarop de groepsduels werden binnengesleept. “Ik kijk er met een goed gevoel op terug. Als je negen punten haalt moet je tevreden zijn. En Arjen Robben is terug, hij is belangrijk voor ons. Maargoed, we zijn met 23 spelers. Je ziet nu ook Klaas-Jan (Huntelaar, red.) scoren. Niet alleen de eerste elf zijn belangrijk, ook de spelers die ernaast staan. Zij hebben een wezenlijk aandeel in het succes”, besluit De Jong.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!