Denemarken voor niemand bang

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 juni, 2010 | Gepost om 12:02 uur | 61 keer bekeken
In de nieuwe Voetbal International maakt Frank Arnesen (53) een inschatting van de kansen van de Deense nationale ploeg. De voormalig topvoetballer van onder meer Ajax en PSV is duidelijk: ‘Onderschat Denemarken niet.’

Arnesen, vanaf 2009 technisch directeur van Chelsea, speelde tussen 1977 en 1987 52 interlands voor Denemarken en maakte deel uit van het ploeg die tijdens het WK van 1986 indruk maakte. De voormalig aanvaller kent het voetbal in zijn vaderland én het Nederlandse voetbal goed.


‘Met doelman Thomas Sørensen, Daniel Agger en Simon Kjær centraal in de defensie en Christian en Jakob Poulsen op het middenveld staat er een heel sterk blok. In de spits staat Nicklas Bendtner, hij heeft al vier jaar ervaring bij Arsenal. Het is reëel dat we de tweede ronde halen, Denemarken is voor niemand bang!’

‘Nederland is de favoriet in de groep’, vervolgt Arnesen. ‘Maar onderschat Denemarken niet. Mentaal zijn de spelers heel sterk, ze weten precies wat ze moeten doen en krijgen ook alle vertrouwen van de bondscoach.’

‘Morten Olsen hanteert al lange tijd hetzelfde systeem, 4-3-3, en het elftal heeft in de kwalificatiereeks aangetoond goed te kunnen voetballen én te kunnen winnen’, besluit Arnesen. ‘Met Zweden en Portugal in de groep werd Denemarken eerste, ongelooflijk knap.’


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!