Deur op een kier voor Robben

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 juni, 2010 | Gepost om 15:39 uur | 90 keer bekeken
Het heeft er alle schijn van dat bondscoach Bert van Marwijk zaterdagmiddag in de tweede groepswedstrijd tegen Japan met dezelfde elf spelers begint als in het openingsduel met Denemarken.

Dat betekent dat Eljero Elia, die tegen de Denen een uitstekende invalbeurt had, gewoon op de reservebank zal plaatsnemen. Rafael van der Vaart begint op de linkerflank aan zijn tachtigste interland, een aantal waarmee hij Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert voorbij (79 caps) gaat.

Van Marwijk lijkt niet van plan tegen de Aziaten een beroep te zullen doen op Arjen Robben, maar houdt de deur voor de aanvaller van Bayern München toch op een kier. ‘Normaal gesproken speelt hij niet tegen Japan, maar je weet het nooit’, aldus de bondscoach na de training van vrijdagochtend.

Giovanni van Bronckhorst zal weer een plaatsje stijgen op de eeuwige ranglijst van het Nederlands elftal. Hij speelt tegen Japan zijn 101ste interland, net zo veel als ex-international Phillip Cocu er tussen 1996 en 2006 speelde. Alleen Frank de Boer (112) en Edwin van der Sar (130) kwamen vaker uit voor Oranje.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!