Economie ligt stil door Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 11 juni, 2010 | Gepost om 10:58 uur | 200 keer bekeken
De Nederlandse economie ligt vrijwel volledig stil tijdens de WK-wedstrijden van oranje. Volgens De Telegraaf staat de economie tijdens de duels twee uur stil. Dit brengt echter geen extra financiëel drama met zich mee volgens ondernemers, het WK biedt juist kansen extra inkomsten te genereren.

Nederlands zal er tijdens de groepsduels met Denemarken, Kameroen en Japan erg verlaten uitzien volgens de deskundigen. Aanstaande maandag zal de eerste dag zijn waarop het land plat zal liggen. Winkelstraten zullen geen publiek hebben, snelwegen zijn verlaten en werknemers melden zich massaal ziek om Oranje te kunnen zien spelen.

Er worden geen ernstige gevolgen gevreesd voor de economie door Floris Heukelom, gedragseconoom van de Radboud Universiteit in Nijmegen. “Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan dit fenomeen wanneer Oranje speelt, veel bedrijven zullen twee uur lang de arbeidskrachten moeten missen. Dat zal werkgevers geld kosten”, aldus de gedragseconoom.

Ook door Arboned worden geen problemen verwacht met betrekking tot het ziekteverzuim, ondanks dat dit tijdens het WK nauwkeurig gevolgd gaat worden. “Er worden vaak goede afspraken gemaakt waardoor het mee zal vallen, verzuim tijdens een wedstrijd blijft niet onopgemerkt”, meldt Arboned. Ze geven aan dat veel Nederlands ook een dag vrij hebben genomen. Hierdoor zullen in het algemeen de mensen op de snelweg de meeste vruchten plukken. “Komende maandag zal de avondspits niet veel vorstellen”, aldus Edwin Gerritsen namens de ANWB.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!