Gelijkspel voldoende voor groepswinst

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 24 juni, 2010 | Gepost om 13:24 uur | 64 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft aan een gelijkspel tegen Kameroen genoeg om Groep E als winnaar af te sluiten. Na zeges op Denemarken (2-0) en Japan (1-0) gaat de formatie van bondscoach Bert van Marwijk op jacht naar zijn derde opeenvolgende clean sheet tijdens dit WK. Slechts één keer eerder in de WK-historie hield Oranje de nul in drie groepsduels. Dat gebeurde tijdens de tweede groepsfase van het WK 1974 in West-Duitsland (4-0 tegen Argentinië, 2-0 tegen Oost-Duitsland en 2-0 tegen Brazilië).

Opvallend Van de 45 doelpunten die Oranje onder leiding van
Van Marwijk maakte, is bijna de helft afkomstig van de Grote Vier. Robin van Persie scoorde negen keer, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart tekenden beiden voor vier treffers en Arjen Robben nam drie goals voor zijn rekening. Van Persie is met zijn negen treffers topscorer van het Nederlands elftal sinds Van Marwijk Marco van Basten opvolgde in de zomer van 2008.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!