Gio houdt zich niet bezig met afscheid

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 8 juni, 2010 | Gepost om 13:21 uur | 71 keer bekeken
Giovanni van Bronckhorst zwaait na het WK af als voetballer. De captain van het Nederland elftal staat vlak voor het einde van zijn loopbaan voor een imposante mijlpaal. In gesprek met De Telegraaf blikt hij terug en vooruit.

Tijdens het WK zal Van Bronckhorst zijn honderdste interland namens het Nederlands elftal spelen. Een mijlpaal om trots op te zijn. “Er zijn niet zo veel Nederlandse spelers met honderd interlands achter hun naam. Alleen mijn vrienden Edwin van der Sar, Frank de Boer en Phillip Cocu. Ik ben er trots op, dat ik dat aantal nu ook haal”, aldus de Feyenoorder in het dagblad.

“Ik zit vanaf mijn 21e bij het Nederlands elftal en ben daarna bijna altijd international geweest. Het zou het allermooiste zijn als ik met 106 interlands de boeken inga. Dat betekent dat we de WK-finale hebben gehaald. En natuurlijk winnen we die dan ook”, zegt Van Bronckhorst.

Het feit dat zijn afscheid nadert, is voor Van Bronckhorst nu nog geen item. “Ik heb binnen en buiten het veld veel meegemaakt. En dat heeft me gevormd. Ik ben een gevoelsmens en het voetbal heeft me wat dat betreft rijker gemaakt. Ik kijk na het WK voldaan terug. Hopelijk met de wereldbeker in mijn handen. Het is me twee keer niet gelukt, hopelijk de derde keer wel.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!