Hiddink hoopt meer te zien van Oranje

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 26 juni, 2010 | Gepost om 8:56 uur | 98 keer bekeken
Guus Hiddink wordt tot dusver niet blij van het spel dat het Nederlands elftal op het WK op de mat legt. De bondscoach van Turkije hoopt dat het team van Bert van Marwijk tegen Slowakije los komt.

“Net als veel anderen, vind ik dat het moment is gekomen dat de ploeg meer moet laten zien”, zegt Hiddink in De Telegraaf. “Om tegen Kameroen veredeld countervoetbal te spelen gaat toch iets te ver.”

“Wat dat betreft hoop ik op een ontlading tegen Slowakije. Een wedstrijd waar Nederland erop en erover moet, om zo optimaal aan het gevecht met Brazilië te kunnen beginnen. Het moment dat de ploeg eindelijk een kleurtje krijgt en een stempel op het WK drukt.”

Met Zuid-Korea behaalde Hiddink in 2002 nog de halve finales. Ook nu bereikte het land net als Japan de knock-outfase. “Op een manier die we ons een jaar of tien geleden niet voor hadden kunnen stellen. Wat dat betreft zijn de Japanners helemaal verrassend. Ze spelen niet alleen mooi voetbal, ze doen dat ook op een heel zelfbewuste manier”, aldus Hiddink, die tijdens het WK dagelijks contact heeft met het team van Zuid-Korea.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!