In 1998 voor het laatst in kwartfinale

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 28 juni, 2010 | Gepost om 19:14 uur | 69 keer bekeken
Het Nederlands voetbalelftal bereikte maandag de kwartfinales van het wereldkampioenschap. Dat gebeurde twaalf jaar geleden voor het laatst.

Onder leiding van bondscoach Guus Hiddink strandde Oranje bij het WK van 1998 in Frankrijk in de halve finales. Brazilië hield Oranje uit de finale door de strafschoppen beter te nemen. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand 1-1.

Nederland won destijds in de achtste finales met 2-1 van het toenmalige Joegoslavië. Edgar Davids maakte in de slotfase het winnende doelpunt. In de kwartfinale was Oranje te sterk voor Argentinië, opnieuw met 2-1. Ook toen viel de treffer aan het einde van de wedstrijd. Dennis Bergkamp scoorde op fraaie wijze na een lange pass van Frank de Boer.

In 2002 wist het Nederlands voetbalelftal zich onder leiding van bondscoach Louis van Gaal niet te plaatsen voor het WK. Portugal en Ierland bleven Oranje in het kwalificatietoernooi voor. In 2006 eindigde het WK voor Nederland in de achtste finales. Portugal zegevierde in een harde wedstrijd met 1-0. Marco van Basten was toen bondscoach van Oranje.

(ANP)


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!