Japan een moeilijke tegenstander

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 18 juni, 2010 | Gepost om 9:47 uur | 286 keer bekeken
Oranje is op haar hoede voor Japan, zaterdag de tweede tegenstander van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika. Vooraf leek het of Japan het lachertje van het toernooi zou worden, maar de eerste wedstrijd tegen Kameroen werd tot veler verrassing afgesloten met een 1-0 zege. “Japan is een veel moeilijkere tegenstander dan iedereen misschien denkt”, waarschuwt Nigel de Jong vrijdag.

De middenvelder van Oranje is dan ook op zijn hoede voor de komende tegenstander. “Ze hebben veel power en zijn onvermoeibaar”, weet De Jong nog. Oranje en Japan ontmoetten elkaar niet lang geleden nog voor een oefenduel in Enschede. Ook Gregory van der Wiel herinnert zich die confrontatie nog levending. “We wonnen uiteindelijk met 3-0, maar de uitslag was wel een beetje geflatteerd.”

“In de eerste helft kreeg Japan misschien wel de beste kansen. We moeten die wedstrijd vergeten en gewoon heel scherp zijn”, stelt de rechtsback in gesprek met De Telegraaf. De Jong verwacht in Durban een open duel tussen Nederland en De Blauwe Samurai. “Allebei de ploegen hebben een overwinning op zak en zullen voor de overwinning gaan. Wie wint, is zeker van de volgende ronde.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!