Koeman: Oranje bij de beste zes landen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 3 juni, 2010 | Gepost om 15:27 uur | 222 keer bekeken
Erwin Koeman is met Hongarije zaterdag de laatste tegenstander van het Nederlands elftal in de voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika. De bondscoach acht Oranje niet kansloos op het eindtoernooi.

“Oranje reken ik tot de beste zes landen ter wereld”, zegt Koeman in gesprek met Ons Oranje. “Ik ga niet zeggen dat ze even wereldkampioen worden, maar ze kunnen wel heel ver komen. Zeker als de belangrijkste spelers fit blijven. Het is alleen afwachten hoe ze met de immense druk zullen omgaan.”

Met Hongarije wist Koeman zich niet te plaatsen voor het WK. In een poule met onder meer Denemarken, Portugal en Zweden slaagde het land er niet in bij de bovenste twee te eindigen. “Natuurlijk, ik was er in Zuid-Afrika graag bij geweest. Aan de andere kant: het is geen verrassing dat wij het WK niet hebben gehaald.”

“Vergeet niet dat Hongarije decennia lang geen enkele rol van betekenis heeft gespeeld in Europa. Bovendien kan ik tevreden terugkijken. In een sterke groep met Denemarken, Portugal en Zweden hebben we met goed voetbal zestien punten behaald. Pas twee wedstrijden voor het einde werden we uitgeschakeld. Dat geeft Hongarije toch wel weer het nodige vertrouwen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!