Kuyt blij met compliment van Cruijff

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 16 juni, 2010 | Gepost om 9:16 uur | 161 keer bekeken
Johan Cruijff had na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en Denemarken (2-0) lovende woorden over voor Dirk Kuyt. Dat deed de aanvaller, die daar in Nederland lang niet altijd op kan rekenen, erg veel.

“Cruijff is voor mij de beste voetballer aller tijden van Nederland, dus dat is voor mij een geweldig compliment”, zegt Kuyt in gesprek met De Telegraaf. “Ik heb tegen Denemarken gewoon mijn best gedaan en die lijn probeer ik door te trekken.”

Kuyt startte maandag vanwege de blessure van Arjen Robben aan de rechterkant. Na de wissel van Robin van Persie mocht hij ook nog even als diepe spits fungeren. “Ik heb mijn taken goed vervuld aan de rechterkant. In de spitspositie ging het ook lekker. Ik denk dat wij gewoon een geweldig elftal hebben met fantastische spelers en dat maakt het voor mij ook een stuk makkelijker.”

Op den duur moet Kuyt wellicht zijn plaats afstaan aan Robben, die op de weg terug is. Dan ziet hij niet plots een plek in de punt voor hem weggelegd. “Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Hij heeft voorin natuurlijk heel veel mogelijkheden. Maar het maakt mij niet uit waar ik speel. Ik hoop gewoon elke keer in de basis te staan en belangrijk te zijn. Het draait allemaal om het team en niet om mij persoonlijk”, zo besluit de maker van het tweede doelpunt tegen Denemarken.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!