Nederland kijkt massaal naar het WK

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 juni, 2010 | Gepost om 10:16 uur | 110 keer bekeken
De uitzendrechten van de wedstrijden op het WK in Zuid-Afrika hebben Nederland 1 tot nog toe geen windeieren gelegd. Nederlandse televisiekijkers weten de publieke omroep goed te vinden als het gaat om de voetbalduels die op het WK worden gespeeld, meldt het ANP. De wedstrijd Duitsland-Australië was zondag het best bekeken tv-programma.


3,6 miljoen kijkers zagen de Duitsers met 4-0 winnen van Australië, becijferde de Stichting KijkOnderzoek (SKO) maandag. Overigens telt de SKO alleen de kijkers thuis. Maandagmiddag wordt het aantal toeschouwers vermoedelijk overtroffen. Hoewel wedstrijden die ’s middags worden gespeeld meestal minder kijkers trekken, zullen veel Nederlanders voor de buis zitten als Oranje speelt.

De verwachting is bovendien dat veel mensen het Nederlands elftal om 13.30 uur op kantoor of op school zullen zien spelen tegen Denemarken. Als Nederland goed presteert op het WK nemen de kijkcijfers toe, weet de SKO. In 1998 keek een recordaantal van 11,7 miljoen mensen toen Nederland in de halve finale tegen Brazilië speelde.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!