Oranje heeft geleerd van Rusland

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 21 juni, 2010 | Gepost om 16:13 uur | 132 keer bekeken
De eventuele kwartfinale tegen Brazilië wordt voor het Nederlands elftal op het WK mogelijk de sleutelwedstrijd. Dat zei Arjen Robben maandag.

Volgens de wetten der logica treft Oranje de Zuid-Amerikanen straks in Port Elizabeth. Robben: “Maar het is niet zo dat we daar nu al mee bezig zijn. Eerst moeten we gewoon de achtste finales doorkomen. Ik vind Brazilië hier in elk geval zeer sterk.”

Daarvoor nog speelt Oranje in Kaapstad de derde groepswedstrijd tegen Kameroen. Nederland is al geplaatst. “Toch nemen we deze wedstrijd heel serieus”, zei Robben. “We willen winnen, in het ritme blijven en goed voetbal spelen.”

Twee jaar geleden op het EK deed zich eenzelfde scenario voor. Oranje speelde toen tegen Roemenië met de tweede keus. Vervolgens verloor het in de volgende fase van Rusland.

“Je voelt in de groep dat we van de wedstrijd tegen Rusland hebben geleerd”, aldus Robben. “Dat is natuurlijk geen garantie voor succes. Toch was de situatie twee jaar geleden én op het WK van vier jaar geleden anders. Die keren overleefden we een groep des doods en was er euforie. Die is er nu niet. Misschien is dat zo slecht nog niet.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!