Oranje kan record evenaren

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 23 juni, 2010 | Gepost om 17:01 uur | 96 keer bekeken
Een zege op Kameroen betekent voor het Nederlands elftal een evenaring van een nationaal record. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk boekt in dat geval zeven overwinningen op rij, wat in de geschiedenis twee keer eerder voorkwam.

Oranje is nu 21 duels ongeslagen, maar daarnaast wist het de laatste zes duels winnend af te sluiten. Vier vriendschappelijke duels en de eerste twee groepsduels op het WK werden omgezet in zeges, wat de equipe van Van Marwijk de kans geeft een nationaal record te evenaren in het laatste groepsduel op het WK, zo weet Voetbal International te melden.

Naast de WK-wedstrijden met Denemarken (2-0) en Japan (1-0), werden ook de vriendschappelijke duels met Verenigde Staten (2-1), Mexico (2-1), Ghana (4-1) en Hongarije (6-1) winnend afgesloten. De wedstrijd tegen Paraguay, gespeeld op 18 november 2009, was de laatste die Nederland niet winnen af wist te sluiten. Dat duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het record van aantal zeges staat op zeven, een aantal dat twee keer werd gehaald. Tussen oktober 1971 en november 1972 boekte Oranje onder leiding van Frantisek Fadrhonc zeven overwinningen op rij. Dick Advocaat evenaarde dit record tussen maart 2002 en februari 2003.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!