Oranje klaagt over bal,veld en hoogte

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 14 juni, 2010 | Gepost om 18:21 uur | 75 keer bekeken
Met minder goed voetbal dan verwacht won het Nederlands elftal maandagmiddag op het WK van Denemarken (2-0). De spelers van Oranje noemden drie verklaringen voor het stroeve optreden. Het lag aan de bal, de hoogte en het veld.

“Die bal maakt op 1700 meter hoogte echt de gekste capriolen”, vertelde Wesley Sneijder. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het was alsof ik met een ballon voetbalde. Natuurlijk heeft de tegenstander daar ook last van. Maar door die bal is het moeilijk om snel combinatiespel te spelen. En daar moeten we het toch van hebben. Gelukkig spelen we de komende twee groepswedstrijden
in Durban en Kaapstad, die steden liggen niet op hoogte. Dan doet die bal minder vreemde dingen. We hebben dat laatst in Amsterdam tegen Hongarije laten zien.”

Mark van Bommel was het roerend met zijn
ploeggenoot eens. “Met die bal weet je het maar nooit. Ik heb volgens mij ook nog nooit op zo’n hard veld gespeeld. Dit was ook de eerste interland die ik zonder lange noppen heb gevoetbald. Toch vond ik dat we beter met de omstandigheden omgingen dan de Denen. Het is denk ik heel belangrijk dat we de eerste goal maakten. Geen ploeg op dit WK heeft nog een achterstand omgebogen in een overwinning.”

Aanvoerder
Giovanni van Bronckhorst denkt dat Oranje goed op de omstandigheden in Johannesburg was voorbereid. “Maar een wedstrijd voetballen blijft toch anders dan trainen. Je hebt hier heel snel last van een droge keel. Daarnaast zie je dat het heel moeilijk is om lange ballen te trappen. John Heitinga heeft een perfecte trap, maar nu zeilden zijn ballen soms over de zijlijn. We hebben op dit WK al niet voor niets zoveel vreemde doelpunten gezien.”

Heitinga besefte dat het Nederlands elftal misschien wel dankzij de speelbal op voorsprong kwam. “Het is ook voor verdedigers heel lastig in te schatten hoe die bal op hoogte reageert. Poulsen raakte de bal natuurlijk helemaal verkeerd op zijn hoofd. Daardoor kwamen we op voorsprong. Ik vind wel dat we verdiend hebben gewonnen. We hebben achterin bijna niets weggegeven. Dat is een compliment waard. En nog even over die bal en de hoogte; ik heb nog nooit meegemaakt dat onze keeper Stekelenburg bijna vanuit een uittrap scoort.”

Rafael van der Vaart constateerde dat het
Nederlands elftal ook slechte wedstrijden kan winnen. “Laten we daar maar blij mee zijn, want het was natuurlijk niet heel goed wat we deden. De omstandigheden waren wel heel lastig. De bal, de hoogte, het
veld; het was moeilijk voetballen. We zijn blij met de zege, maar willen het tegen Japan in Durban beter doen.”


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!