Oranje met ruime cijfers langs Hongarije

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 5 juni, 2010 | Gepost om 22:17 uur | 269 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft zaterdag op fraaie wijze afscheid genomen van het Oranje-publiek. De laatste oefenwedstrijd voor de start van het WK werd een feestduel. In de Amsterdam Arena won Oranje met 6-1 van het Hongarije van Erwin Koeman.


De wedstrijd leverde ook een groot punt van zorg op. Arjen Robben moest vijf minuten voor het einde van de wedstrijd na een mislukte hakbal het veld strompelend verlaten. Hoe ernstig de blessure van de aanvaller is, moet zondag duidelijk worden.

Zaterdagavond stapt de selectie van bondscoach Bert van Marwijk op het vliegtuig naar Zuid-Afrika en begint het aan de laatste fase in de voorbereiding op het mondiale eindtoernooi. Maandag 14 juni wacht de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken.

Niet Arjen Robben, maar Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt kregen tijdens de laatste test voor het WK de kans om zich in de kijker te spelen. De invulling van de posities op de flanken zijn nog de enige vraagtekens in de formatie van Oranje. Na de rust kreeg de veelbesproken ‘Grote Vier’ de kans om zich in de nationale ploeg te etaleren.

Oogstrelend

Als valse linksbuiten kneep Van der Vaart voor rust vaak naar de as van het veld, wat leidde tot korte en flitsende combinaties rond het strafschopgebied van Hongarije. De snelle balbehandelingen streelden het oog van de supporters, maar leverden te weinig op. Het ontbrak aan de juiste eindpass die het balbezit moest omzetten in doelpunten.

De gelijkmaker van Robin van Persie na een halfuur spelen vloeide niet voort uit een fraaie aanval maar uit slordig defensief optreden van Hongarije. Dirk Kuyt kon de bal eenvoudig van een verdediger afsnoepen en bracht Van Persie in stelling op pakweg zestien meter van het doel. De Arsenal-aanvaller stipte zijn topvorm aan door met een geplaatste schuiver voor zijn vierde doelpunt in de WK-voorbereiding te tekenen: 1-1.

Het doelpunt van Van Persie was een logisch gevolg van het overwicht van Oranje. Nederland greep vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, maar werd al na vijf minuten opgeschrikt toen de eerste uitbraak van Hongarije direct in een doelpunt uitmondde. Een schitterende steekbal van Sandor Torghelle belandde bij PSV’er Balasz Dzsudzsak, die profiteerde van de grote ruimtes achter de verdediging van Oranje en de bal schitterend in de verre hoek krulde.

‘Grote Vier’

Nadat Van Persie de stand weer in evenwicht had gebracht, kreeg hij de mogelijkheid om ook de tweede Oranje-treffer op zijn conto schrijven, maar een voorzet van Kuyt knikte hij met het hoofd rakelings over het doel. In de rust werd Kuyt vervangen ten faveur van Arjen Robben en was het de beurt aan de recent geïntroduceerde ‘Grote Vier’. Van Persie, Van der Vaart, Sneijder en Robben pepten elkaar in een kort kringgesprek op, alvorens het de bondscoach mocht gaan overtuigen van de samenstelling.

De vier aanvallers kwamen in twintig minuten tijd tot twee doelpunten, waar voornamelijk Van Bronckhorst een riant aandeel in had. Bij de 2-1 zette de linksback strak voor en stond Sneijder op de goede plek om de bal over te lijn te duwen, acht minuten later was het de beurt aan Robben. Van Bronckhorst stuurde een pass dwars door het strafschopgebied heen en de Bayern München-ster wachtte bij de tweede paal geduldig om binnen te werken: 3-1.

In de 65ste minuut mocht Van Persie rusten en werd Klaas-Jan Huntelaar binnen de lijnen gebracht. Hij was als veldspeler getuige van twee Oranje-doelpunten. Twintig minuten voor het einde vergrootte Mark van Bommel met een droge knal de voorsprong naar 4-1. Invaller Eljero Elia gaf ook nog zijn visitekaartje af, door een fantastische solo te bekronen met een even zo fraaie goal: 5-1. Robben verzorgde het toetje met een krulschot in de verre hoek van het Hongaarse doel, alvorens hij geblesseerd het veld verliet.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!