Oranje mist twaalfde man

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 16 juni, 2010 | Gepost om 9:24 uur | 96 keer bekeken
Waar half Nederland leeg liep voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland, daar is de inbreng van het Oranjelegioen in Zuid-Afrika beperkt. Tot teleurstelling van Joris Mathijsen, die de sfeer zegt te missen.

“We hebben de meeste moeite met de omstandigheden gehad”, zegt Mathijsen in gesprek met De Pers. “Die vuvuzela’s mogen ze wat mij betreft meteen afschaffen. Bij de doelpunten en eindsignaal gebeurde er niks, omdat niemand iets hoorde. We missen echt de twaalfde man, die normaal heel erg aanwezig is.”

Ook Nigel de Jong mist de grote schare fans die in het oranje zijn gestoken. “Ik heb nog niet echt het WK-besef. Dat heeft voornamelijk te maken met het lawaai tijdens de wedstrijden, alles is op één niveau. Daardoor blijven die wedstrijden onbereikbaar, het komt niet binnen. Bovendien is het ook niet zoals twee jaar terug, toen alle straten in Zwitserland oranje waren.”

Dirk Kuyt is ondanks de afwezigheid van de vele Nederlandse supporters onder de indruk van de Zuid-Afrikaanse beleving. “Wat me hier het meest is opgevallen? De mensen. Er straalt zoveel geluk en liefde van ze af. Ik vind het een prachtige ervaring.”

Gregory van der Wiel valt hem bij. “Ik had geen idee wat ik me erbij moest voorstellen om in Afrika te voetballen. In Nederland zie je dat de straten allemaal oranje zijn versierd, hier komt de sfeer uit de mensen zelf. Het is echt fantastisch”, zo besluit de Ajacied.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!