Oranje oefent op strafschoppen

Wed 50 euro gratis op de Oranje wedstrijden | 30 juni, 2010 | Gepost om 14:30 uur | 138 keer bekeken
Het Nederlands elftal heeft woensdag tijdens een besloten training op het veld van de Wits University in Johannesburg geoefend op strafschoppen. Bijna alle spelers uit de selectie van bondscoach Bert van Marwijk namen een penalty.

Dat zagen journalisten vanuit flats naast het speelveld. Vrijdag speelt Oranje in de kwartfinale van het WK tegen Brazilië. Mocht de stand na reguliere speeltijd en verlenging nog gelijk zijn, moeten strafschoppen de beslissing brengen.

Tijdens het WK van 1998 stonden Nederland en Brazilië tegenover elkaar in de halve finale. Toen kwam het op strafschoppen aan, omdat na 90 minuten 1-1 op het scorebord stond. In de verlenging werd vervolgens niet meer gescoord.

De Brazilianen schoten vier keer raak vanaf elf meter, namens Oranje misten Phillip Cocu, de huidige assistent-trainer van het Nederlands elftal, en Ronald de Boer.


Oranjediscounter, voor echte supporters.
De voordeligste oranje artikelen winkel.
   |   Vodafone Aanbiedingen

Adverteren ? Vraag naar de prijzen.

Reacties

Geef jouw mening over dit artikel!